lauantai 4. toukokuuta 2013

Laivalla halvalla Saksaan

Miten pääsen halvalla Saksaan? Tätä kysyvät yhtä useammat. Moni etsii autoa Saksasta, joku lähtee opiskelemaan ja jotkut suuntaavat lomalle Keski-Eurooppaan.

Huomasin, että eräs ystävä oli etsinyt halpaa matkaa Saksaan jo kymmenen vuotta sitten. Jo silloin oli ainakin seuraavat vaihtoehdot matkustamiseen.
  • Laiva-junamatka. Ensin laivalla Tukholmaan. Tukholmasta junalla Malmöön. Malmösta pääsee junalla myös Hampuriin ja Berliiniin. Näistä suurkaupungeista pääsee sitten joka puolelle Saksaan. Saksan aikataulut löytyvät Deutsche Bahn -kotisivulta.
  • Laiva-bussimatka. Ensin laivalla Tallinnaan ja sieltä Eurolinesin bussilla Keski-Eurooppaan. Kohteina muun muassa Köln, München, Stuttgart ja Hampuri. Laivalippuja saa helposti tilattua matkatoimistojen kautta.
  • Lentämällä. Ryanair lentää Tampereelta Frankfurt Hahn -kentälle. On syytä huomata, että Hahn on kaukana Frankfurtista. Ihmettelen, miksi kentän nimi on "Frankfurt Hahn". Hahnin lentokentältä pääsee bussilla useisiin kaupunkeihin. Helsingistä lentää muun muassa Finnair ja Lufthansa. Aikataulut ja halvat lennot löytyvät muun muassa netistä.
  • Suomesta Saksaan pääsee myös laivalla. Finnlines-laivat kuljettaa vuorokaudessa Pohjois-Saksaan. 
Finnlinesin aikataulut ja hinnat löytyvät täältä. Finnlines Suomesta Saksaan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti